fbpx

ABC Startsiden søker UX-designer til sitt core-team

Mediehuset ABC Startsiden ser nå etter en visuelt dyktig UX-designer, som skal ha hovedansvar for produktområdet ABC Nyheter. Stillingen er 100% fast.

Bli en del av et smidig, dynamisk og moderne fagmiljø

I stillingen vil du bli en del av et faglig sterkt UX-miljø og inngå i et tverrfaglig team, bestående av utviklere, testere, journalister, produkteiere og selgere. Du vil få en sentral rolle i i selskapet, med stor påvirkning på strategiske beslutninger, som hvordan selskapet tar i bruk design og hvordan de utformer sine produkter.

Litt om rollen og dine arbeidsoppgaver

Som UX-designer i ABC Startsiden vil du ha hovedansvar for mediehusets nyhetssider og vil derfor jobbe tett på redaksjonene med formidling av nyheter og informasjon. Med dette som utgangspunkt vil du jobbe med mange ulike oppgaver innen digitaldesign og produktutvikling, hvor du er med i hele prosessen, fra idé, til konsept og til ferdig produkt. Du vil jobbe med å oversette behov og ønsker til konkrete skisser, som regel basert på produkteiers prioriteringer. Skisser og konsepter designer du i Sketch. Det kan for eksempel være endringer i artikkelmaler, på fronten, design til en nyhetsspesial, kampanjesider eller annonser. Det kan også være mer ad-hoc oppgaver, som for eksempel når en journalist raskt trenger hjelp med å visualisere en tabell eller en rapport. Du skal ikke selv skrive kode, men vil jobbe tett med utviklerne. Ettersom det er dine skisser og konsepter disse skal jobbe ut ifra, er det viktig at du gir klare og detaljerte bestillinger. Da er det vesentlig at du har forståelse for og innsikt i hvordan programmering fungerer. HTML og CSS er med andre ord ikke ukjente begreper for deg.

Slik jobber teamet i dag

Teamet jobber i dag etter Scrum-metodikken, der daglige stand-ups, 2 ukers sprinter, reviews og retrospektives er en del av hverdagen. Oppgaver prioriteres av produkteier fra backlogen og videre over i et Kanban-board. Teamet bruker Jira som task-manager (backlog, visualisering av Kanban-boardet og release). I tillegg legges ferdige skisser inn i programmet Avocode, som linkes inn i Jira. Mye av den daglige dialogen foregår i Slack. Det er også to eksterne team med utviklere som sitter henholdsvis i Gdansk og i Split. Teamet har jevnlige videomøter med sine eksterne kollegaer, og reiser flere ganger i året til deres kontorer. De eksterne teamene kommer også på besøk til kontoret i Oslo når det er behov for det.

Større UX-prosjekter

Selv om hverdagen i stor grad vil preges av pågående prosjekter, løpende behov og iterative prosesser, vil du også tidvis jobbe med større endringer og enkeltstående prosjekter. Dette kan for eksempel være i utviklingen av en helt ny artikkelmal, en ny app eller kanskje man har et prosjekt i samarbeid med analyseteamet der man ønsker å øke antall sidevisninger per økt. Du vil da kunne jobbe innsiktbasert ved hjelp av kvalitative og kvantitative undersøkelser, drive konseptutvikling og lage prototyper for å teste ut dine hypoteser og ideer.

Ønskede kvalifikasjoner og egenskaper

Vi ser for oss at du har både kunnskap om og interesse for web, teknologi og utvikling. Det er også en stor fordel om du er samfunnsorientert og interesserer deg for det løpende nyhetsbildet. Du har jobbet med lignende oppgaver tidligere og er god på å designe brukerorienterte visuelle løsninger for digitale flater. Du kan lage skisser og spesifikasjoner i Sketch som er tydelige, presise og «snakker» utviklerens språk. Du tør å ha dialog med ekte brukere og vet at dette gir deg innsikt som du kan bruke til å skape bedre løsninger for produktet. Du tar eierskap i produktene du jobber med og er en tydelig ambassadør i organisasjonen for det du tror på. Du kommuniserer godt skriftlig og muntlig, på både norsk og engelsk.

Dette får du som ansatt i ABC Startsiden

ABC Startsiden er et mindre mediehus med en svært flat struktur, så her vil du få mye innflytelse. Det er rom for å eksperimentere og det er kort vei fra et forslag presenteres til ferdig kode er rullet ut live. Selv om mediehuset bare teller 65 ansatte, får du allikevel jobbe med nettsider som har mye trafikk. For eksempel har ABC Nyheter omtrent 1,2 mill sidevisninger per dag!

I tillegg til dette kan du glede deg til:

  • Å få jobbe i en spennende og nytenkende bedrift med et veldig godt arbeidsmiljø
  • Svært gode utviklingsmuligheter med varierte oppgaver
  • Fine lokaler, midt i Oslo sentrum
  • Muligheter til kurs og konferanser i inn- og utland
  • Ekstra ferie i romjulen og påskeuken
  • Konkurransedyktige betingelser
  • Meget gode forsikrings- og pensjonsordninger
  • Flott kantine
  • Firmahytte
  • Fri mobiltelefon og abonnement
LES MER OG SØK

Søknadsfrist

Snarest

Ønsket oppstart

Etter nærmere avtale

Vikariat / Fast stilling

Fast stilling i 100%

Se også:

Se flere ledige stillinger