Mediehus søker UX-designer til sentral rolle – Fast stilling

Vi ser nå etter en visuelt dyktig UX-designer, som skal ha hovedansvar for produktområdet nyheter og nettavis, til et spennende mediehus som nok er godt kjent for de fleste. Mediehuset har et stort spekter av nettsteder i det norske mediemarkedet, med både kjente og etablerte merkenavn og nye og innovative produkter.

I stillingen vil du bli en del av et faglig sterkt UX-miljø og inngå i et tverrfaglig team, bestående av utviklere, testere, journalister, produkteiere og selgere. Du vil få en sentral rolle i i selskapet, med stor påvirkning på strategiske beslutninger, som hvordan selskapet tar i bruk design og hvordan de utformer sine produkter.

Arbeidsoppgaver

Som UX-designer vil du ha hovedansvar for mediehusets nyhetssider og vil derfor jobbe tett på redaksjonene med informasjonsformidling. Med dette som utgangspunkt vil du jobbe med mange ulike oppgaver innen digitaldesign og produktutvikling, hvor du er med i hele prosessen, fra idé, til konsept og til ferdig produkt. Produktutviklingen i mediehuset skal ha et langsiktig perspektiv og du må derfor sørge for at den visuelle utviklingen skjer i henhold til den strategien som er lagt. Du vil jobbe med å identifisere og forstå brukerbehov, og jobbe innsiktbasert ved hjelp av kvalitative og kvantitative undersøkelser. Du vil også drive konseptutvikling og lage prototyper for å teste ut dine hypoteser og ideer. Skisser og konsepter designer du i Sketch. Det kan for eksempel være design til en app, nye sider til en kategori hos nettavisen, nye artikkelmaler, kampanjesider eller annonser. Du skal ikke selv skrive kode, men vil jobbe tett med utviklere og produkteier. Ettersom det er dine skisser og konsepter som disse skal jobbe ut ifra, er det viktig at du gir klare og detaljerte bestillinger. Da er det vesentlig at du har forståelse for og innsikt i hvordan programmering fungerer. HTML og CSS er med andre ord ikke ukjente begreper for deg.

Ønskede kvalifikasjoner og egenskaper

Vi ser for oss at du har både kunnskap om og interesse for web, teknologi og utvikling. Du har jobbet med lignende oppgaver tidligere og er god på å designe brukerorienterte visuelle løsninger for digitale flater. Du kan lage skisser og spesifikasjoner i Sketch som er tydelige, presise og «snakker» utviklerens språk. Du tør å ha dialog med ekte brukere og vet at dette gir deg innsikt som du kan bruke til å skape bedre løsninger for produktet. Du tar eierskap i produktene du jobber med og er en tydelig ambassadør i organisasjonen for det du tror på. Du kommuniserer godt skriftlig og muntlig, på både norsk og engelsk.

Oppdragsgiver tilbyr

  • Svært gode utviklingsmuligheter med varierte oppgaver
  • Spennende og nytenkende bedrift med veldig godt arbeidsmiljø
  • Arbeidsplass i fine lokaler, midt i Oslo sentrum
  • Muligheter  til kurs og konferanser i inn- og utland
  • Ekstra ferie i romjulen og påskeuken
  • Konkurransedyktige betingelser
  • Meget gode forsikrings- og pensjonsordninger
  • Flott kantine
  • Firmahytte
  • Fri mobiltelefon og abonnement
LES MER OG SØK

Søknadsfrist

Snarest

Oppstart

Etter nærmere avtale

Vikariat / Fast stilling

Fast stilling i 100%

Arbeidssted

Oslo sentrum